Skip to Main Content
LibGuides

Tiedonhaun opas

Korkeakoulujen Finna-näkymät

Korkeakoulujen Finna-näkymistä voi hakea paikallista ja kansallista aineistoa sekä lisensoituja ja avoimia e-aineistoja. E-aineistojen lisenssit ovat korkeakoulukohtaisia, ja niihin on korkeakoulun opiskelijoilla ja henkilökunnalla pääsy Haka-tunnuksilla. Valitse siis aina oman korkeakoulusi Finna saadaksesi e-aineistot käyttöösi.

Tritonia-Finna-hakupalvelussa on kolme Finna-näkymää: Vaasan yliopiston, Vaasan ammattikorkeakoulun ja Yrkeshöskolan Novian.

         

 

Kaikki Finna-näkymät ovat avoimia eli kuka tahansa voi tehdä niissä hakuja. On kuitenkin huomioitava, että pääsy muiden kuin oman korkeakoulun e-aineistoihin on rajattu. Tritoniassa (Vaasan toimipiste) Vaasan yliopiston, Vaasan ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian e-aineistoihin pääsee kirjastossa sijaitsevilla hakukoneilla.

Tritonia-Finnassa on toiminto, joka hakiessa tarjoaa linkin "Katso mitä löydät Finna.fi:stä", jos oman korkeakoulun Finnasta ei löydy hakua vastaavia tuloksia. Tällä toiminnolla voit nopeasti tarkistaa onko aineistoa saatavissa jossain muussa kirjastossa.

Kansallinen Finna.fi-hakupalvelu

Korkeakoulujen Finna-näkymät ovat osa kansallista Finna-hakupalvelujen kokonaisuutta. Finna.fi:stä löytyy kaikkien Finnassa mukana olevien toimijoiden aineistot yhdestä paikasta. Saatavilla on aineistoa yleisistä kirjastoista, korkeakoulukirjastoista, erikoiskirjastoista, arkistoista, museoista, tutkimuslaitoksista ja muilta aineistontarjoajilta, kuten Suomen pankki, Valtioneuvoston julkaisuarkisto (Valto) ja Journal.fi (suomalaisia tieteellisiä lehtiä verkossa).

Finna.fi tarjoaa suoran pääsyn laajaan ja monipuoliseen digitaaliseen aineistoon. Julkaisujen lisäksi Finna.fi:stä löytyy myös muita aineistotyyppejä, kuten valokuvia, taidetta, elokuvia, karttoja ja asiakirjoja.

 

Muita sisältöjä Finna.fi-hakupalvelussa:

Yleisten kirjastojen Finna-hakupalvelut

Monilla samalla alueella sijaitsevilla yleisillä kirjastoilla on yhteinen Finna-hakupalvelu, jossa aineistoa haetaan kaikista alueen kirjastoista yhdellä haulla. Haun voi kuitenkin myös rajata koskemaan vain tietyn kirjaston kokoelmaa.

Lähialueen Finna-hakupalvelut

Seudulla on useampi kirjasto, joiden kokoelmista voi hakea aineistoa:

Vaasan kaupunginkirjasto (sis. Hankenin ja Helsingin yliopiston Vaasan yksikköjen kokoelmat)

Alma - Åbo Akademi (sis. Åbo Akademin Vaasan yksikön kirjaston kokoelmat, Academillbiblioteket)

SeAMKin kirjasto (Seinäjoen ammattikorkeakoulu)

Eepos-kirjastot (Etelä-Pohjanmaa)

Fredrika-kirjastot (Pohjanmaa)

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande