Skip to Main Content
LibGuides

Kokoelmat: Leistén ja Pettersson

Leistén-kokoelma

Ola Leistén-kokoelma koostuu noin 2000 nimekettä, painopisteinä suomalaista kaunokirjallisuutta, elämäkertoja, nuorten kirjallisuutta, urheiluun ja sotaan liittyvää kirjallisuutta. Georg Ola Leistén (s. 1912 Iitissä, k. 1995 Vaasassa) oli innokas kirjaharrastaja joka keräsi kirjoja koko elämänsä aikana. Hän ei kerännyt kirjoja keräämisen vuoksi, vaan lukeakseen. Hän valitsi usein kirjansa arvosteluiden perusteella tai hankki klassikoita, joiden laatu oli taattua. Kokoelmasta ei löydy poetiikkaa eikä jännitysromaaneja, koska nämä eivät kiinnostaneet häntä. Hän kirjoitti myös pakinoita paikallislehtiin. Leistén oli ylpeä Vaasan korkeakoulusta, sittemmin yliopistosta, ja lahjoitti siksi kirjakokoelmansa kirjastolle vuosina 1988-1995.


Sijainti ja laina-aika: Suljettu kokoelma, luetteloitu Finnaan signumilla LEISTEN. Laina-aika 28 päivää. Ota yhteyttä erikoiskokoelmat@uwasa.fi jos haluat lainata kokoelman kirjoja.

 

Kirjavinkki:

Bror Pettersson-kokoelma

Bror Petterssonin kokoelma koostuu noin 11 000 nimekkeestä, painopisteenä luonnontieteen kirjallisuus 1700-luvulta 1980-luvulle asti, etenkin maantieteellistä kirjallisuutta ja eri maiden historian sekä biologian ja kasvitieteen kirjallisuutta. Kokoelman omistaa Ostrobothnia Australis rf –yhdistys.

Bror Pettersson (s. 1895 Kuopiossa, k. 1992 Porvoossa) oli botanisti ja museointendentti Helsingin yliopiston kasvimuseossa 1959-65.

Kokoelma Finnassa: Osa aineistosta on luetteloitu Finnaan. Voit hakea näin:


Sijainti ja laina-aika: Suljettu kokoelma, lukusalilainaan. Ota yhteyttä erikoiskokoelmat@uwasa.fi jos haluat lainata kokoelmasta.

 

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande