Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
LibGuides

Kokoelmat: Harry Järvin Kafka-kokoelma

Harry Järvin Kafka-kokoelma

Harry ​Järv saavutti kansainvälistä mainetta Franz Kafka -tutkijana. Hän kirjoitti Kafkan teoksista 1950-luvulta lähtien ja julkaisi laajan Kafka-bibliografian vuonna 1961. Hän keräsi myös Kafkaan liittyvää kirjallisuutta. Kafka-kokoelma sisältää noin 700 nimekettä. Näistä noin 200 on kaunokirjallisuutta kuten Kafkan teoksia eri kielillä, myös osina novelliantologioita. Loput 500 nimekettä ovat tutkimuskirjallisuutta ja muuta tietokirjallisuutta.

Kokoelmaan sisältyvät kaikki Kafkan teosten 1910- ja 1920-luvulla ilmestyneet ensipainokset sekä lukuisia erilaisia saksankielisiä painoksia. Käännöksiä on ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi, italiaksi, tšekiksi, espanjaksi, turkiksi, unkariksi, kreikaksi, norjaksi, viroksi ja suomeksi. Kiinnostavia ovat myös Kafkan teosten muunnelmat näytelmiksi ja elokuviksi. Tietokirjallisuudessa on Kafkan tuotantoa ja elämää koskevia erillisteoksia sekä teoksia, joissa käsitellään osittain Kafkaa erilaisissa yhteyksissä kuten osana saksankielistä, tšekkiläistä, juutalaista tai itävaltalaista kirjallisuutta ja osana esimerkiksi fantastista tai nihilististä kirjallisuutta. Mukana on myös Kafka-kongressien julkaisuja, aikakauslehtien teemanumeroita, kuvateoksia Prahasta sekä graafisia teoksia. Järvin jatkuva innostus Kafkaan näkyy kirjoihin tehdyissä ruotsinkielisissä kommenteissa, hänen laatimissaan hakemistoissa ja kokoamissaan lehtileikkeissä. Kirjojen ohella kokoelmaan kuuluu noin 300 lehtiartikkelia.

 

Sijainti: suljettu kokoelma

Saatavuus ja laina-aika: Kokoelma on luetteloitu Tritonian Tria-kirjastotietokantaan ja haettavissa Finnassa. Tämä lista sisältää kaikki kokoelman niteet (26.10.15). Voit myös seurata linkkejä: KAFKA (laina-aika 28 päivää) ja RARJÄRV KAFKA (ei kotilainaan), jos haluat nähdä kokoelman Triassa. Ota yhteyttä spec@tritonia.fi jos haluat tutustua kokoelman käsikirjoihin.

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande