Skip to Main Content
LibGuides

Guide för nya låntagare

Om Tritonia

Tritonia är ett vetenskapligt bibliotek som är öppet för alla. Vi ger i första hand service till studerande och personal vid våra högskolor, men alla informationssökare kan få ett bibliotekskort och lånerätt.

Bibliotekskortet

Studerande vid Vasa universitet och Yrkeshögskolan Novia

Du hittar ditt bibliotekskort i appen Tuudo. Ladda ner appen, logga in och skapa ditt bibliotekskort i appen. Kom ihåg att skapa en pinkod till ditt bibliotekskort och koppla kortet till ditt konto i Finna. Läs mera på sidan bibliotekskort och pinkod.

Läs mera om Tuudo (på Novias intranät, kräver inloggning) 

Övriga studerande och personal vid Vasa universitet, Novia och VAMK

Skapa först ett bibliotekskort med bibliotekskortsblanketten på webben. Logga in med HAKA-användarnamn och lösenord. När du har fyllt i alla uppgifter skapar systemet automatiskt ett bibliotekskort till dig. Forsätt sedan genom att skapa en pinkod och koppla ditt kort till ditt konto i Finna. Läs mera på sidan bibliotekskort och pinkod.

Övriga användare

Du kan fylla i bibliotekskortsblanketten även utan att logga in. I detta fall ska du komma till bibliotekets servicepunkt och styrka din identitet. Detta kan du göra tidigast tre dagar efter att du fyllt i blanketten. Läs mera på sidan bibliotekskort och pinkod.

Studerar du på distans?

Avlägger du studier på distans eller studerar du på öppna universitetet eller utbildningsprogram på annan ort? Vi har samlat ofta frågade frågor om distansstudier och bibliotekstjänster.  

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande