Skip to Main Content
LibGuides

Uudelle asiakkaalle

Hyödyllistä tietoa Tritonian tiloista, koneista ja tulostamisesta

Palauttaminen

Kirjat voi palauttaa joko kirjaston palautusautomaattiin tai palautusluukkuun, joka sijaitsee n. 15 metriä kirjaston pääoven oikealla puolella. Se on auki kirjaston ollessa suljettu.


Tilat

Kirjaston tilat ovat asiakkaita varten. Vaasan yliopiston, VAMKin ja Novian opiskelijoilla on mahdollisuus hankkia kulkuavain, jolla tiedekirjasto Tritonian tiloja voi käyttää myös kirjaston aukiolaikojen ulkopuolella. Lue lisää verkkosivuilta. Ryhmätyötiloja voi varata verkossa.

Otathan kirjastotiloissa huomioon muut ja suot kaikille opiskelurauhan.

Bring your own device -periaate

Kirjastossa toimitaan BYOD (bring your own device) -periaatteella eli kukin tuo oman kannettavan tietokoneensa mukanaan. Kirjastossa ei siis ole asiakastietokoneita. Tietokantojen selaamista varten on neljä hakukonetta. 

Tulostaminen ja kopiointi

Voit tulostaa omalta kannettavalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi 1. kerroksen monitoimilaitteeseen. Tulostus on maksullista, mustavalkotuloste maksaa 10 senttiä, värituloste 30 senttiä. Laite toimii myös skannerina ja kopiokoneena. Kopiokortin voit ostaa asiakaspalvelutiskiltä. 

Tarvitset myös pelkkään skannaukseen kopiokortin, jonka saat lainaksi asiakaspalvelutiskiltä. 

Tulostuskiintiöstä voi tulostaa opiskelijan oman korkeakoulun tiloissa.

Langaton verkko

Kirjastossa on kaikkien käytössä oleva avoin langaton verkko (UwasaOpen). Talossa toimii myös opetusorganisaatioiden yhteinen Eduroam. Sen voivat ottaa käyttöön kaikkien korkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta. 

Työskentele seisten

Kirjastosta löydät myös kaksi säädettävää työpistettä hiljaisesta lukutilasta. Myös toisessa kerroksessa oleva iso pöytä sopii seisomatyöskentelyyn tai voit istua korkealla tuolilla.

Saavutettavat ja esteettömät palvelut

Lukemisrajoitteiset opiskelijat ovat oikeutettuja pidempään laina-aikaan kurssikirjojen osalta. Lue lisää saavutettavuuspalveluista.

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande