Skip to Main Content
LibGuides

E-aineistot opetuksessa

Tervetuloa e-aineistot opetuksessa oppaaseen!


Original photo: Laia Ros(CC BY-NC-SA 2.0)

Miten artikkelit, e-lehdet ja e-kirjat kannattaa linkittää Moodle-kursseille? Minkälaiset käyttöoikeudet e-aineistoilla on? Mistä löytyy lisää tietoa tekijänoikeuksista? Kaikkiin näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä opettajille suunnatusta oppaasta. Lisäksi oppaan kestolinkkiohjeita voi hyödyntää kuka tahansa esim. opinnäytteen lähdeluetteloa tehdessä. 

Oppaan sisältö

Kun linkität lisenssimaksullisia e-aineistoja verkkokursseille, on tärkeää tehdä linkit siten, että ne toimivat myös etäkäytössä korkeakoulun verkon ulkopuolella. Lisäksi linkkien teossa kannattaa suosia kestolinkkejä (permalinks), sillä osoiteriviltä suoraan kopioidut linkit ovat liian pitkiä ja lakkaavat helposti toimimasta. Muista aina testata tekemäsi linkit! Seuraavilta sivuilta löydät lisää tietoa:


 Etäkäyttölinkin muodostaminen

 Tietokantakohtaiset kestolinkkiohjeet

 E-lehden linkittäminen verkkokurssille

 Tekijänoikeudet

E-aineistojen käyttö

Korkeakoulusi hankkimat e-aineistot ovat käytettävissä korkeakoulun verkossa ja etäkäytön kautta. 

Etäkäyttö: Opiskelijat ja henkilökunta voivat etäkäyttää aineistoja kirjautumalla oman korkeakoulunsa tunnuksilla.

Ota yhteyttä kirjastoon!

E-aineistojen käyttöoikeudet

Kirjasto hankkii e-aineistoja sekä Kansallisen elektronisen kirjaston FinELibin kautta että suoraan aineistojen toimittajilta. Aineistojen käyttöoikeudet määritellään lisenssisopimuksissa. Yleensä käyttö on sallittua opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoitukseen. Aineistoja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande