Skip to Main Content
LibGuides

E-aineistot opetuksessa

Linkitä oikein Finnassa

Linkitä ja jaa aineistoja Finnassa

Voit linkittää ja jakaa aineistoja usealla eri tavalla. Avaa haluamasi aineiston tiedot tuloslistasta ja sen jälkeen:

  • Kopioi linkki osoiteriviltä tai
  • Lähetä linkki sähköpostitse tai
  • Jaa linkki sosiaalisessa mediassa

Etäkäytön onnistumiseksi e-kirjan, e-lehden tai verkkoaineiston linkki kannattaa ottaa Finnan sivulta. Finnasta on linkki eteenpäin verkkojulkaisuun tai aineistoon. Finnan linkki ohjaa tarvittaessa kirjautumaan etäkäyttöpalveluun.

Kuva: Linkin jakaminen Finnassa: kopioi suoraan osoiteriviltä, lähetä sähköpostiin tai jaa somessa


​Linkitä ja jaa hakutulos Finnassa

Linkin tiedonhaun tuloksiin voit kopioida osoiteriviltä. Voit myös tallentaa haun, ottaa RSS-syötteen hausta ja lähettää haun linkin sähköpostina. Nämä toiminnot löytyvät hakutulossivun alaosasta.

Kuva: Jakamistoimintojen sijainti sivun alareunassa

Suosikkien tallentaminen Finnassa

Finnassa voit tallentaa suosikkeihin hakuja, kirjoja, tietokantoja yms. Suosikeista voi luoda myös julkisen listan, jonka opettaja voi jakaa ja linkittää opiskelijoille! Kaikki listaan tehdyt muutokset päivittyvät automaattisesti, eikä linkkiä tarvitse päivittää erikseen.

E-aineistojen käyttöoikeudet

Kirjasto hankkii e-aineistoja sekä Kansallisen elektronisen kirjaston FinELibin kautta että suoraan aineistojen toimittajilta. Aineistojen käyttöoikeudet määritellään lisenssisopimuksissa. Yleensä käyttö on sallittua opetus-, opiskelu- ja tutkimustarkoitukseen. Aineistoja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande