Opiskelija toimittaa opinnäytetyönsä sinulle. Annat opinnäytetyöstä palautteen ja mahdolliset korjausehdotukset.
Kun tarvittavat korjaukset on tehty, anna ohjeet opinnäytetyön palauttamisesta plagiaatintunnistukseen.
Tarkastat plagiaatintunnistusraportin. Jos raportti on ok, anna lupa opinnäytetyön palauttamiseen. ⇒ Jos raportissa on huomautettavaa, käynnistät tarkemman selvityksen Vaasan yliopiston menettelyohjeet vilppitapausten käsittelyssä –ohjeiden mukaisesti.
Opiskelija tallentaa työn Osuvaan ja lähettää saman tiedoston sähköpostitse sinulle ja pro gradu -tutkielman tai diplomityön myös Opetuksen ja opiskelun palveluihin.
Toimita arviointisi opiskelun ja opetuksen lähipalveluihin.
Kun opettaja on hyväksynyt kandidaatintutkielman, niin se arkistoidaan Osuvaan.
Kun dekaani on hyväksynyt pro gradu –tutkielman tai diplomityön, opiskelun ja opetuksen lähipalvelut julkaisevat opinnäytetyön nähtäville Osuvassa.
Opiskelija toimittaa opinnäytetyönsä sinulle ohjaajalleen (diplomityössä valvojalleen). Annat opinnäytetyöstä palautteen ja mahdolliset korjausehdotukset.
Kun tarvittavat korjaukset on tehty, anna ohjeet opinnäytetyön palauttamisesta plagiaatintunnistukseen alasi, koulutusohjelmasi tai oppiaineesi sopimalla tavalla sekä luvan opinnäytetyön palauttamisesta Osuvaan arviointiin ja julkaistavaksi. Opiskelijalle on tarkemmat ohjeet opinnäytetyön palauttamisesta Osuvaan näiden ohjeiden erillisellä välilehdellä.
Tarkastat plagiaatintunnistusraportin. Jos raportti on ok, opinnäytetyöprosessi jatkuu. Jos raportissa on huomautettavaa, käynnistät tarkemman selvityksen Vaasan yliopiston menettelyohjeet vilppitapausten käsittelyssä -ohjeiden mukaisesti.
Mikäli opiskelija saa tallentaa pro gradu -tutkielmansa tai diplomityönsä rajatun saatavuuden kokoelmassa, ilmoita tästä opiskelun ja opetuksen lähipalveluihin. |
Kauppatieteet: Miia-Leena Mikkilä.
Hallintotieteet: Marja Vettenranta.
Tekniikka: Kaisu Säilä.
Viestintätieteet: Marja Vettenranta.
Tilaustutkimuksen ollessa kyseessä saattaa työn tilaaja edellyttää opinnäytetyön tai sen osan pitämistä ei-julkisena vetoamalla liike- tai ammattisalaisuuteen. Tällaisessa tapauksessa liike- tai ammattisalaisuuksia ei saa sisällyttää varsinaiseen arvosteltavaan työhön vaan ne on jätettävä työn tausta-aineistoon. Tausta-aineiston on noudatettava kirjoitusohjeita ja se on jätettävä yhtä monena kappaleena ja yhtä aikaa kuin varsinainen opinnäytetyö. Tausta-aineistoa ei arkistoida Osuvaan vaan se jätetään paperiversiona, jossa on oma nimiölehti. Tausta-aineiston kansilehdelle tulee merkitä teksti TAUSTA-AINEISTO. Tausta-aineistoon tuleva aineisto on kuitenkin pyrittävä kirjoittamaan mahdollisuuksien mukaan yleisellä tasolla varsinaiseen opinnäytetyöhön.
Varsinaisessa opinnäytteessä on käytävä ilmi ainakin tutkielman teoreettinen viitekehys, tutkimusmenetelmät, käytetty aineisto, tulosten analysointi ja lähdeluettelo. Varsinaisen opinnäytteen on oltava itsenäinen, ”luettava” kokonaisuus. Opinnäytetyö arvostellaan kokonaisuutena, johon sisältyy sekä varsinainen tutkielma että tausta-aineisto. Tausta-aineistoa ei aseteta julkisesti esille vaan se arkistoidaan yksikköön lukittuun säilytystilaan. Tausta-aineiston käyttämisestä on ehdottomasti keskusteltava ohjaajan kanssa etukäteen.
Osuva on Vaasan yliopiston julkaisuarkisto. Se on tarkoitettu julkaisujen pitkäaikaiseen säilytykseen. Sen etuna on julkaisulle saatava pysyvä tunniste sekä julkaisun muuttumattomuuden takaava tarkistusnumero.
Opiskelija kirjautuu Osuvaan omilla Haka-tunnuksillaan, valitsee kokoelman ja tallentaa työnsä tiedot ja pdf-tiedoston. Pysyvän arkistoinnin vuoksi tiedoston pitää olla vähintään PDF ja mieluiten PDF/A.
Kandidaatintutkielmat tallennetaan suljettuun kokoelmaan, josta ne eivät ole saatavissa.
Vaikka pro gradu -tutkielmalle tai diplomityölle olisi asetettu rajattu saatavuus, niin opiskelijan muut tallentamat tiedot, nimi, työn nimi, tiivistelmä jne ovat vapaasti verkossa löydettävissä.
Lisensiaatintutkimukset ovat aina avoimesti saatavilla.
Jos haluat tarkistaa, että tiedosto, jonka arvioit, on varmasti sama, kuin Osuvaan tallennettu ja arkistoitava tiedosto, voit vertailla tiedostojen tarkistussummia (Checksum). Pyydä opiskelun ja opetuksen palveluista Osuvaan tallennetun tiedoston tarkistussumma.
Kandidaatintutkielmat:
Kauppatieteet: Salla Järvisalo
Tekniikka, tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede, hallintotieteet: suoritukset@uwasa.fi
Viestintätieteet ja kielet: Salla Järvisalo
Pro gradu –tutkielmat ja diplomityöt:
Viestintätieteet ja Kielet: Hanna Korpela
Tietojärjestelmätiede: suoritukset@uwasa.fi
Tekniikka: suoritukset@uwasa.fi
Tuotantotalous, Industrial Management, Industrial Digitalisation, Industrial Systems Analytics, Smart Energy: suoritukset@uwasa.fi
Kauppatieteet: Leena Larimo
Hallintotieteet: Marja Vettenranta
Lisensiaatintutkimukset:
Tekniikka, tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede, hallintotieteet, viestintätieteet ja kielet, kauppatieteet: Juuli Honko
Ennen julkaisua Opiskelun ja opetuksen lähipalvelut voi muokata opiskelijan tallentamia metatietoja, eli lomakkeelle täytettyjä tietoja. Mikäli opiskelija haluaa vaihtaa tiedoston, Opiskelun ja opetuksen lähipalvelut voi hylätä tallennuksen, jonka jälkeen opiskelija tekee uuden tallennuksen ja siitä alkaa uusi arviointiperiodi.
Työn arviointiin vaikuttavia muutoksia ei voi enää julkaisun jälkeen tehdä. Pieniä, kosmeetisia korjauksia tai tarkennuksia, kirjoitusvirheen korjauksia tms voi tehdä errata-liitteellä, joka lisätään varsinaisen opinnäytteen lisäksi Osuvaan.
Itse tiedoston vaihtamista tulee välttää viimeiseen asti ja se voi tapahtua vain ohjaajan kautta, ei pelkällä opiskelijan ilmoituksella. Uusi tiedosto lähetetään Tritoniaan osuva@uwasa.fi.
Jos opiskelija on tallentanut vääriä tietoja esim. koulutuksestaan opinnäytetyön tallentamisen yhteydessä, voivat opiskelun ja opetuksen palvelut tai kirjasto tarvittaessa päivittää näitä tietoja.
Opiskelija ei voi tehdä muutoksia työhönsä sen jälkeen kun se on palautettu arvioitavaksi ja arkistoitavaksi. Mikäli kuitenkin työssä huomataan pienimuotoisia korjausta tai tarkennusta vaativia kohtia (virhe voi olla kirjoitusvirhe, nimiasuvirhe, virhe sivutuksessa, kappaleenvaihdossa tai yms.), jotka eivät pääsääntöisesti vaikuta työn arvosteluun vaan ovat enemmänkin kosmeettisia, yhteyttä voi ottaa Tritoniaan tai opiskelun ja opetuksen palveluihin ja pyytää lisäämään työn yhteyteen ns. erratan eli muutostietolistauksen, jossa voi ilmoittaa korjatut kohdat työssäsi. Itse tarkastettuun ja hyväksyttyyn opinnäytetiedostoon ei siis voida enää tehdä muutoksia.
Esimerkki errata-liitteestä:
Pro gradu -tutkielman hyväksymisen jälkeen työssä on havaittu seuraavat virheet:
sivu 6, 2. rivi. Henkilön nimi: Viirtanen, pitäisi olla Virtanen.