Skip to main content
LibGuides

Hankens biblioteksguide: Databaser och artiklar

Olika typer av databaser

Referensdatabaser innehåller hänvisningar till böcker, artiklar och tidskrifter.

Fulltextdatabaser ger tillgång till hela artikeln eller boken.

Citeringsdatabaser innehåller information om var en författare, artikel eller bok har citerats, 

OBS! Många databaser är en blandning av referens- och fulltextdatabaser. En del av artiklarna kan finnas i fulltext medan det av andra bara finns abstraktet eller källhänvisningen.

Övriga högskolors databaser

Utöver Hankens e-material har du möjlighet att använda Vasa universitets, Vasa yrkeshögskolas, Yrkeshögskolan Novias och Åbo Akademis e-material. Kontakta personalen för mer information.

.

Jag hittar inte artikeln!

Om artikeln du söker inte finns vid Tritonia eller i Nelliportalen:

  • Har de andra högskolorna i Vasa artikeln elektroniskt? På tredje våningen vid Universitetsstranden finns datorer kopplade till de olika högskolornas datanät, be personalen att logga in.
  • Kolla i Melinda om något annat bibliotek i Finland har tidskriften och fjärrlåna. Graduskribenter fjärrlånar gratis med intyg, för andra gäller en avgift enligt prislistan.

Google Scholar

Google Scholar Search

Google Scholar är en söktjänst för att hitta vetenskapliga material tillgängligt på webben. Alla sökresultat är dock inte vetenskapliga.

Google Scholar bibliotekslänkar

Med Google Scholars bibliotekslänkar är det nu ännu enklare att använda e-material. Aktivera tjänsten så visas länkar till Hankens licensbelagda material i samband med sökträffarna - även på distans!