Skip to Main Content
LibGuides

Oikeustiede

Julkisoikeus, Talousoikeus

Vaasan yliopiston opinnäytteet

Vaasan yliopiston elektroniset opinnäytteet ja väitöskirjat ovat saatavilla julkaisuarkisto Osuvassa. Painetut opinnäytteet ja väitöskirjat löytyvät Tritonian 1. kerroksesta.

Viranomaisjulkaisut

Ministeriöt

Valtioneuvoston kanslia ja yksitoista ministeriötä muodostavat Suomessa valtioneuvoston eli hallituksen. Ministeriöt ovat toimialojensa hallinnollisia ja poliittisia asiantuntijoita, ja ne valmistelevat hallituksen päätökset omien toimialojensa osalta. Ministeriöiden keskeisiin tehtäviin kuuluu myös niiden toimialoilla toimivien virastojen ja laitosten ohjaus ja valvonta.

Valtion tutkimuslaitokset 

Ministeriöiden alaiset valtion tutkimuslaitokset ovat yhteiskunnallisessa päätöksenteossa tarvittavan tiedon tärkeimpiä tuottajia. Valtion budjettitalouden piiriin kuuluu tällä hetkellä 12 tutkimuslaitosta seitsemällä hallinnonalalla. http://www.stat.fi/meta/kas/valtutklait.html

Tilastot

Opinnäytteitä sisältäviä tietokantoja

Tieteellisten julkaisujen arvointi

Kuva suurennuslasista
Photo: Todd Chandler
 

Tutkimustoiminnan ja tuotettujen julkaisujen arviointi on osa tämän päivän yliopistomaailmaa: tutkimustoiminnan ja julkaisujen arviointia tehdään yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa muun muassa yliopistojen hallinnon, yksittäisten tutkijoiden ja ulkoisten arvioijien toimesta.
 

Mitä arvioidaan?

Maita, yliopistoja, tutkimusryhmiä, tieteenaloja, tutkijoiden välisiä yhteyksiä, lehtiä , viittauskäytäntöjä

Miten arvioidaan?

Kvalitatiivisin menetelmin (JUFO, asiantuntija-arvioinnit) ja kvantitatiivisin menetelmin (Viittausmäärät, erilaiset indikaattorit kuten impact factor ja h-indeksi, ranking-listat, lähdeluettelot

Miksi tärkeä aihe?

Tutkimustoiminnan laatu ja julkaisujen määrä ovat osa yliopistojen rahoitusmallia, myös yksittäinen tutkija voi tarvita erilaisia bibliometrisia tunnuslukuja hakiessaan rahoitusta tai toimea.

Dissertation Tips from the Dissertation Experts

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande