Skip to main content
LibGuides

Tria + Nelli = Finna (suomi): Finna korvaa Trian ja Nellin

Tria ja Nelli poistuivat käytöstä 31.12.2016 - Finna jatkaa

 

Tritonian kirjastotietokanta Tria ja Nelli-portaali poistuivat käytöstä vuoden vaihteessa. Syyskuussa julkaistu uusi hakupalvelu Finna korvaa vanhat palvelut.

Tritonian Finnasta tiedonhakijat saavat samalla haulla sekä painetut että sähköiset aineistot. Haku on yksinkertaisempi kuin Triassa ja Nellissä, koska hakua ei tarvitse rajata eikä määritellä etukäteen. Riittää kun kirjoitat hakulaatikkoon hakusanan ja rajaat hakutuloksia jälkikäteen.

Finnassa on omilla välilehdillään kirjaston omat kokoelmat ja laaja, erityisesti lisensioituja kansainvälisiä tieteellisiä artikkeleita sisältävä haku, ns. keskitetty ulkoinen indeksi. Ulkoinen indeksi sisältää suuren osan niistä aineistoista, jotka ennen löysit Nellistä. Haku on kuitenkin yksinkertaisempi käyttää. Kun ulkoisen indeksin haku ei riitä, voit edelleen siirtyä Finnasta käyttämään aineiston tarjoajien omia palveluita.

Tritonian ja muiden organisaatioiden Finna-näkymien lisäksi on myös kansallinen finna.fi -näkymä.

 

Kirjaudu Finnaan

Kirjaudu sisään oman korkeakoulusi Finnaan, niin saat käyttöön lisensioidut e-aineistot. Liittämällä Finna-tiliisi kirjastokorttisi voit hoitaa kirjastoasioita, esim. tehdä varauksia ja uusia lainojasi.

Tallenna suosikkisi Finnassa

Aivan kuten Nellissä, voit myös lisätä suosikkeja Finnassa klikkaamalla nasta-ikonia. Voit lajitella suosikkejasi esim. aiheen tai aineistotyypin mukaan (esim. kirjat, nuottijulkaisut, tietokannat, e-lehdet, artikkelit).

Painetut kirjat ja lehdet

Tritonian Finnasta löydät sekä painetut että sähköiset aineistot samalla haulla.

Hakua ei tarvitse määritellä yhtä tarkasti kuin Triassa. Finnassa voit rajata haun monella eri tavalla, jotta löydät helpommin etsimäsi tiedon.

Varastokirjasto-välilehdellä voit samalla hakea Varastokirjaston kirjoista ja tehdä yhteislainatilauksen.

Artikkelit

Finnassa artikkelihaku on nopeampaa ja helpompaa kuin Nellissä. Haku ei kohdistu yksittäisiin tietokantoihin kuten aiemmin, vaan erilliseen ns. keskitettyyn ulkoiseen indeksiin.

Finnassa haet aina artikkeleita Artikkelihaun kautta, ei tietokantojen kautta kuten Nellissä. Keskitetty indeksi sisältää suuren osan korkeakoulujesi lisensioiduista artikkeleista ja sen lisäksi suuren määrän vapaasti käytettävissä olevia artikkeleita ja raportteja.

Finnan Artikkelihakua täydentävät tietokantojen omat käyttöliittymät (ks. seuraava palsta), joiden kautta voit rajata hakua tarkemmin tai löytää aineistoja, jotka eivät sisälly keskitettyyn indeksiin (esim. kotimaista aineistoa).

Tietokannat

Jatkossa pääset oman korkeakoulusi tietokantoihin Finnan kautta.

Tietokannat löytyvät Finnan hakutoiminnon kautta, mutta voit myös selata niitä aakkosittain tai kategorian ja aineistotyypin mukaan, kuten Nellissä.

Löydät oman aiheesi tietokannat myös LibGuides-oppaista.

E-lehdet

Jatkossa löydät korkeakoulusi e-lehdet Finnan kautta.

E-lehdet löytyvät Finnan hakutoiminnon kautta, mutta voit myös selata niitä aakkosittain tai kategorian mukaan, kuten Nellissä.

Löydät oman aiheesi keskeiset e-lehdet myös LibGuides-oppaista.