Skip to Main Content
LibGuides

Guide för nya låntagare

Bra att veta om Tritonias lokaler, om datorer och utskrifter

Returnera

Du kan returnera dina böcker antingen via bibliotekets returautomat eller, då byggnaden är stängd, via returluckan som är placerad ungefär 15 m till höger om huvudingången.

Lokaler

Bibliotekets lokaler är till för kunderna. Studerande vid Vasa universitet, VAMK och Novia har möjlighet att skaffa en passernyckel med vilken de kan använda bibliotekets utrymmen utanför öppettiderna. Läs mera om passernyckeln här. Grupprum kan bokas på webben.

Ta hänsyn till andra i bibliotekets lokaler och ge alla studiero.

Bring your own device-princip

Biblioteket fungerar enligt BYOD (bring your own device)-principen, vilket innebär att egen medhavd dator används. Det finns fyra datorer reserverade för informationssökning.

Skriva ut och kopiera

Med Princh-appen kan du skriva ut från egen dator eller mobila enhet till multifunktionsskrivaren på första våningen. Utskrifterna är avgiftsbelagda, en svartvit utskrift kostar 10 cent och en färgutskrift 30 cent. Apparaten fungerar även som skanner och kopiator. Kopieringskort kan köpas från kundservicedisken.

Du behöver ett kopieringskort även då du skannar, du kan låna kortet från kundservicedisken.

Eventuella utskriftskvoter kan inte användas i biblioteket. Du kan dra nytta av dem annanstans på campus, inom egen högskola.

Trådlöst nätverk

I biblioteket finns ett öppet trådlöst nätverk (UwasaOpen) som kan användas av alla. I huset fungerar även Eduroam, som är gemensamt för universitet och högskolor. Det kan tas i bruk av alla högskolors studerande och personal.

Jobba stående

I bibliotekets tysta läsesal på andra våningen hittar du justerbara arbetsplatser där du kan stå och jobba. Även det stora bordet i rummet bredvid  kan användas för att stå och jobba eller så kan man sitta på höga stolar.

Tillgänglighetsservice

Studerande med lässvårigheter har rätt till längre lånetid på kursböcker. Läs mera.

Saavutettavuusseloste Tillgänglighetsutlåtande